En sak som i slutändan kommer att bestämma din ekonomiska framtid är hur du uppfattar hela ideen om pengar och rikedom. Din inställning till pengar och de trosförhållanden du håller om rikedom kan antingen få dig att leva ett liv av ekonomisk stabilitet och överflöd eller ett liv av knapphet och kamp.

Människor i naturen är födda för att vara stora, det är helt enkelt i vårt DNA, vi är avsedda att vara rika och inte fattiga, framgångsrika och inte misslyckanden, och även genom historien har de uppnådda människorna uppnått gränsen på det mirakulösa. Men varför är det att en betydande del av människor i världen idag är fastnade i den ondskefulla cykeln av fattigdom? Varför blir de rika rikare och fattiga blir fattigare? Tja, medan många skäl kan ges, kanske det enklaste och mest praktiska är de konsekventa inställningarna som människor har för pengar och rikedom:

Du ser när du tror på något och du håller det sant i din tankegång blir det en del av din nya verklighet. Med andra ord, några av de attityder och övertygelser du har om pengar och rikedom är helt enkelt att bestämma din nuvarande ekonomiska verklighet. Låter som något farfetched men tro mig det är det inte. De undermedvetna troen och attityderna vi har på rikedom och pengar blir den verklighet vi möter varje dag och tills vi ifrågasätter dessa attityder eller övertygelser blir det väldigt svårt att ändra vår nuvarande ekonomiska situation. Så vad är några av de gemensamma begränsande troen på pengar vi borde veta om?

Här är några av de viktigaste:

Pengar växer inte på träd
Ja det är sant, pengar växer inte på träd men även då betyder det inte att tjäna pengar är inte lika lätt som att bara växa på bakgården. Liksom ordspråket säger, om du tror att du kan eller du inte kan, hur som helst har du rätt. Att tjäna pengar är inte det svåraste i livet, det är faktiskt ganska enkelt om du har rätt inställning.

Pengar är grunden till all ondska
Detta är en mycket vanlig tro för de flesta. Om du alltid knyter pengar till ondskan blir det verkligen svårt att vara entusiastisk över det. Kanske har du haft ett dåligt möte med en rik person, kanske tror du att tjäna pengar ofta kan skryta över andra värden i livet som gör oss mänskliga men gör inget misstag, pengar är bara ett byte, hur du använder det är helt upp till dig . Dessutom finns det mycket bra du kan göra med pengar och rör många människors hjärtan. Du måste börja titta på pengar inte bara som ett mått på rikedom utan också en kraft att göra gott i världen.

Det tar mycket pengar för att tjäna pengar
Jo, det här är en av de största motsägelserna om pengar du någonsin kommer att höra och det är ganska enkelt. När man tittar på livshistorierna för de rikaste människorna i världen finns det alltid en faktor som är vanligt i alla dem - de började små. Du behöver inte ha mycket pengar för att tjäna pengar, du kan börja med det lilla beloppet och bygga upp din rikedom långsamt genom långsamt. Tänk på det som att bygga en torn tegelsten med tegel!

De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare
Tron att de rika blir rikare och de fattiga blir fattigare begränsar i grunden din förmåga att ta hand om din ekonomiska framtid. Du avgår bara till ditt öde och tänker på att ditt ekonomiska öde har förseglats av någon annan. Det kan vara en disempowering sak, särskilt om du vill leva ett liv av överflöd och självuppfyllelse. Istället för att hålla denna tro, tänk på din ekonomiska framtid som ditt eget ansvar och du kommer att bli bra.

Dess själviska att vilja ha mycket pengar
Att tjäna pengar är inte själviskt, för hur du använder dina pengar kommer att avgöra vilken typ av förverkligande det ger. Kom ihåg pengar är helt enkelt ett byte och om du tjänar pengar och använder den förmögenheten för att på ett positivt sätt påverka ditt liv och andra människors liv så är det verkligen en fantastisk känsla.

Mer pengar fler problem
Det viktigaste i livet är att ha rätt balans. Så mycket som att tjäna pengar är viktigt, det finns några viktiga dygder som du måste lära eller ha för att balansera ditt liv. Att ha mer pengar är inte en förutsättning för problem, det du behöver är en balans i ditt liv mellan arbete, familj och fritid. Med det balansen på plats spelar det ingen roll hur mycket pengar du gör, ditt liv kommer alltid att uppfyllas.

Pengar är inte så viktiga (det är bara pengar)
Om du inte tar pengar seriöst nog kommer det aldrig att vara en del av dina prioriteringar. Detta gör det då väldigt svårt för dig att göra några betydande framsteg när det gäller att göra rikedom. Medan pengar inte är den enda prioriteten i livet, borde det vara något du bryr dig om och ägna dig åt din tid till.

Det är mer "andligt" att inte bry sig så mycket om pengar
Detta är en mycket falsk påstående i själva verket används som en ursäkt för människor som är i kämpande ekonomiska situationer. Det råder ingen tvekan om att rik har ingenting att göra med andlighet, du kan vara rik och vara andelig...

Referens: DreamMaker, United Kingdom

3 okt 2017